ARCHITECTEN

Heeft u een architect nodig voor het ontwerpen van een gebouw, zoals een kantoorpand, fabriek, bedrijfspand of woning? Kies voor een architect die aangesloten is bij Bouwgroep Flevoland.

Architecten van Bouwgroep Flevoland

Een architect via Bouwgroep Flevoland inhuren biedt een heel groot voordeel. Bouwgroep Flevoland is een samenwerkingsverband van ongeveer vijftien bedrijven. Deze specialisten werken nauw samen en gaan gezamenlijk voor een topresultaat. Daarnaast zijn de bedrijven ook individueel inzetbaar. De architecten van 1 op 1 Architectuur zijn onderdeel van onze bouwgroep. Zij zorgen voor één vast aanspreekpunt gedurende het hele proces, waardoor ruis op de lijn voorkomen wordt. Naast een vast aanspreekpunt haalt u via Bouwgroep Flevoland ook de expertise en ervaring van meerdere specialisten in huis. Maar wat kunnen wij dan voor u betekenen en hoe ziet het proces eruit?

Het proces

1. Definitiefase

In de eerste fase van het proces heeft u, de opdrachtgever, een idee over wat er gebouwd moet worden. De bij ons aangesloten architect gaat met u in gesprek en probeert uw wensen en ambities boven tafel te krijgen. Dankzij de partners van Bouwgroep Flevoland hebben wij veel kennis en kunde in huis die u kunnen helpen bij het verwezenlijken van u dromen. Mocht u bijvoorbeeld de wens hebben om energieneutraal te bouwen, dan kan Bouwgroep Flevoland u daarbij assisteren met innovatieve oplossingen.

Na het inventariseren van de wensen, stelt de architect een programma van eisen op. Hierin wordt het project op basis van de wensen en randvoorwaarden specifieker gedefinieerd. Daarna wordt beoordeeld of de eisen en wensen haalbaar zijn binnen de gestelde tijd. Tot slot wordt een structuurontwerp gemaakt. Hierin wordt de kavel in vakken opgedeeld voor de verschillende ruimtes en worden de routing en de invulling van het energieplan bepaald. We leggen een aantal opties aan u voor.

2. Ontwerpfase

Wanneer u een van de structuurontwerpen heeft gekozen, gaat het ontwerpen verder. Onze partner architect denkt dan onder andere na over het materiaalgebruik, de kleur en de techniek. Op basis hiervan worden plattegronden, gevels, doorsnedes en maquettes gemaakt. Dankzij de samenwerking tussen verschillende specialisten kan Bouwgroep Flevoland uit heel veel informatie putten. Tot slot vraagt de architect de benodigde vergunningen aan en gaat hij of zij na of alles wat in het voorontwerp staat, voldoet aan de wet. Zo ontstaat er een definitief ontwerp.

1op1architectuur

3. Bestekfase

In deze fase wordt het bestek opgesteld. In het bestek worden het ontwerp, de technische eisen en de te gebruiken materialen en hoe het bouwproject uitgevoerd moet worden omschreven. Zo weet een aannemer wat en hoe het gedaan moet worden en welke en hoeveel materialen er nodig zijn. Op basis daarvan kan er een inschatting qua tijd en kosten gemaakt kan worden.

4. Prijs- en contractfase

In deze fase stelt de architect een prijs en contract op voor wat u wil, binnen het gestelde budget. Daarnaast adviseert hij of zij u over wie het project aan kan nemen. Bouwgroep Flevoland kan tevens als aannemer dienen, maar dit is geen verplichting. Kiest u hier wel voor, dan biedt dit veel voordelen. Wij kunnen namelijk snel en makkelijk schakelen met onze partners.

Project Urk

5. Uitvoeringsfase

De bij Bouwgroep Flevoland aangesloten architect maakt een werktekening voor het bouwproject. Alles wat in het contract en het bestek staat, komt op de tekening. Onze partner controleert ook de tekeningen van alle toeleveranciers, zodat we zeker weten dat de bouw in goede baan wordt geleid.

Vervolgens wordt de bouw gestart. Doordat Bouwgroep Flevoland een samenwerkingsverband is tussen diverse leveranciers, kunnen wij u ook tijdens de bouw ontzorgen. Wij regelen alles van A tot Z voor uw bouwproject!

Op zoek naar een architect?

Heeft u een architect nodig voor het ontwerpen van een kantoorpand, fabriek, bedrijfspand, woning of ander gebouw? Kies voor een architect die aangesloten is bij Bouwgroep Flevoland.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Call Now Button